





## **Schedule**

## Thursday, April 20th

Time		Title	Speaker	Talking points / key messages
Bogotá: Boston: Lima: Mexico City: Sao Paulo:	08:00 AM 09:00 AM 08:00 AM 07:00 AM 10:00 AM	Welcome and introduction (5 mins)	<b>Rifat Atun,</b> <i>Professor of Global Health Systems, Harvard University</i>	
Bogotá: Boston: Lima: Mexico City: Sao Paulo:	08:05 AM 09:05 AM 08:05 AM 07:05 AM 10:05 AM	Greetings from co-hosts  (3 minutes each + transitions – 15 mins)	Maira Caleffi, Instituto de Governança e Controle do Câncer Adriano Massuda, Fundação Getulio Vargas German Fajardo, Universidad Nacional Autónoma de México Gustavo Quintero, Universidad del Rosario	
Bogotá: Boston: Lima: Mexico City: Sao Paulo:	08:20 AM 09:20 AM 08:20 AM 07:20 AM 10:20 AM	Inspirational keynote: Digital Innovation to Transform Cardiovascular and Cancer Prevention and Care  (10 minutes)	Ana Estela Haddad, Secretary for Information and Digital Health, Ministry of Health, Brazil, Associate Professor, University of São Paulo	Use of digital health to transform CVD and cancer prevention, screening, diagnosis and care.
Bogotá: Boston: Lima: Mexico City: Sao Paulo:	08:30 AM 09:30 AM 08:30 AM 07:30 AM 10:30 AM	Moderated panel discussion and Q&A: (30 mins)	Moderator: Prof. Rifat Atun  Augusto Galan, Former Minister of Health, Colombia  Carolina Goic, Pontificia Universidad Católica de Chile  Emilio Gabriel Santelices Cuevas, Former Minister of Health, Chile  Carolina Giraldo, Member of the Congress of the Republic of Colombia  Ricardo Leite, Member of the Portuguese National Parliament	Cancer, Cardiovascular Disease and digital health in Latin America: From policy to implementation
Bogotá: Boston: Lima: Mexico City: Sao Paulo:	09:00 AM 10:00 AM 09:00 AM 08:00 AM 11:00 AM	Hackathon 101 (20 mins)	<b>Johnattan García,</b> Health Systems Innovation Lab	HSI Lab team to provide context, steps and guidance for the team participants for the hackathon

















Bogotá: Boston: Lima: Mexico City: Sao Paulo:	09:20 AM 10:20 AM 09:20 AM 08:20 AM 11:20 AM	BREAK (15 mins)	All	Tea / Coffee Break
Bogotá: Boston: Lima: Mexico City: Sao Paulo:	09:35 AM 10:35 AM 09:35 AM 08:35 AM 11:35 AM	Team Formation and registration  (1 hour)	All teams	Participants join their assigned innovation tracks and teams to which they have been allocated prior to the hackathon
Bogotá: Boston: Lima: Mexico City: Sao Paulo:	10:35 AM 11:35 AM 10:35 AM 09:35 AM 12:35 PM	BREAK (25 mins)	All	Coffee break
Bogotá: Boston: Lima: Mexico City: Sao Paulo:	11:00 AM 12:00 PM 11:00 PM 10:00 AM 01:00 PM	Hacking + Mentorship begins (2 hours)	Mentors + All participants	Participants to sign up with mentors to present their innovations to mentors during 15-minute consultation sessions  Each team is encouraged to meet 1 mentor at least twice on Day 1
Bogotá: Boston: Lima: Mexico City: Sao Paulo:	01:00 PM 02:00 PM 11:00 PM 10:00 AM 01:00 PM	Mentorship ends and end of day 1 with closing remarks (5 minutes)		Day 1 ends, but teams may continue working on their innovations and may sign up for practice pitches with the HSI Lab team















## Friday, April 21st

Time		Title	Speaker	Talking points / key messages
Bogotá: Boston: Lima: Mexico City: Sao Paulo:	08:00 AM 09:00 AM 08:00 AM 07:00 AM 10:00 AM	Welcome and review of Day 1 (5 mins)	Rifat Atun, Professor of Global Health Systems, Harvard University	Short introduction/welcome address with highlights from day 1
Bogotá: Boston: Lima: Mexico City: Sao Paulo:	08:05 AM 09:05 AM 08:05 AM 07:05 AM 10:05 AM	Greetings from partners  (2 minutes each + transitions – 5 mins)	Héctor Pourtalé, Movimiento Salud 2030 Reem F. Bunyan, Global Innovation Hub for Improving Value in Health	
Bogotá: Boston: Lima: Mexico City: Sao Paulo:	08:10 AM 09:10 AM 08:10 AM 07:10 AM 10:10 AM	Transitioning of High Value Health Systems (10 mins)	Che Reddy and Johnattan Garcia, Health Systems Innovation Lab  Ebele Anidi, Global Innovation Hub for Improving Value in Health	Presentation of the HVHS G20 Study "How G20+ countries are transitioning to a High-Value Health System"
Bogotá: Boston: Lima: Mexico City: Sao Paulo:	08:20 AM 09:20 AM 08:20 AM 07:20 AM 10:20 AM	One on one discussion and Q&A:  (15 mins)	Moderator: Prof. Rifat Atun  Junaid Bajwa Chief Medical Scientist, Microsoft	Transformations in Digital health
Bogotá: Boston: Lima: Mexico City: Sao Paulo:	08:35 AM 09:35 AM 08:35 AM 07:35 AM 10:35 AM	Mentorship continues (3 hours)	Mentors + All Participants	Participants to sign up with mentors to present their innovations to mentors during 15-minute consultation sessions
Bogotá: Boston: Lima: Mexico City: Sao Paulo:	11:35 AM 12:35 PM 11:35 AM 10:35 AM 01:35 PM	Round 1 Judging (1 hour)	All teams Judges TBD	All teams to submit their pitches for presentations to <b>KoLs</b> leading each track  Leading <b>KoL</b> will judge teams in their track and select the 5 most promising teams to present in the final judging session
Bogotá: Boston: Lima: Mexico City: Sao Paulo:	12:35 PM 01:35 PM 12:35 PM 11:35 AM 02:35 PM	BREAK (30 mins)	All	Working Lunch break
Bogotá: Boston: Lima:	12:55 PM 01:55 PM 12:55 PM	Final pitches (1 hour)	Selected teams	10 finalist teams will make final presentations on their innovations















Mexico City: Sao Paulo:	11:55 AM 02:55 PM			Each team to present pitch for 2 mins, followed by 3 mins Q&A (Total of 5 mins / presentation)
Bogotá: Boston: Lima: Mexico City: Sao Paulo:	01:25 PM 02:25 PM 01:25 PM 12:25 PM 03:25 PM	Judge deliberations (30 mins)	Judges TBD	All teams to submit their pitches for presentations to <b>KoLs</b> leading each track  Leading <b>KoL</b> will judge teams in their track and select the 5 most promising teams to present in the final judging session
Bogotá: Boston: Lima: Mexico City: Sao Paulo:	01:55 PM 02:55 PM 01:55 PM 12:55 PM 03:55 PM	Awards and closing remarks (30 mins)	Rifat Atun, Harvard University	Winners declared and awards presented







