Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Air Pollution and Dementia: Bridging Disciplines to Identify Mechanisms

March 15 @ 11:00 am - 1:00 pm

Click to watch recording Download Briefing Packet

 

Schedule

11:00am              Introduction by Marc Weisskopf, Harvard Chan-NIEHS Center for Environmental Health

11:10am              Epidemiology of Air Pollution, Dementia, and Related Outcomes (20 mins)
Melinda Power, GWU Milken Institute of Public Health

11:30am              Brief Q&A (5 mins)

11:35am              Causality of Particulate Air Pollution for Mental Illness? (20 mins)
Günter Oberdörster, University of Rochester Medical Center

11:55am              Brief Q&A (5 mins)

12:00pm              MODEL-AD: Modeling Environmental Influences in Transgenic Mouse Models of LOAD (20 mins)
Gareth Howell, The Jackson Laboratory (20 mins)

12:20pm              Brief Q&A (5 mins)

12:25pm              Panel Discussion (30 mins)

12:55pm              Closing (5 mins)

1:00pm                 END

 

Details

Date:
March 15
Time:
11:00 am - 1:00 pm
https://hsph.me/2dc

Venue